Meteen naar de content

Levenslange garantie✔️

Gratis verzending in NL & BE📦

Achteraf betalen 🔐

GRATIS bouwpakket bij bestellingen boven de €100,-

  Kom tot rust met modelbouw

  Kom tot rust met modelbouw

  Volledig tot rust komen doe je natuurlijk met het bouwen van een bouwpakket. Deze creatieve hobby is een weldaad voor onze geest. Daarnaast is het eindresultaat natuurlijk ook een lust voor het oog. Maar, naast een leuk tijdverdrijf heeft het bouwen nog een aantal andere fijne voordelen met zich mee. Je komt er namelijk volledig mee tot rust. De perfecte manier om stress en spanningen te voorkomen.

  Creatief bezig zijn is goed voor onze psyche. Werkdruk, stress en andere spanningen kunnen we zo van ons af laten glijden. Dit geldt zeker voor modelbouw. Het eenvoudige concept vraagt geen ingewikkeld denkwerk. In tegenstelling tot andere creatieve hobby’s waarbij dat vaak wel het geval is.  Tijdens een sudoku puzzel of kruiswoordraadsel wordt het brein aan behoorlijk wat denkwerk blootgesteld. 


  Op die manier geven we ons lichaam dus nog niet de ontspanning die het zo nodig heeft. Met modelbouw kom je wel tot rust. Daardoor kun jij je volledig afsluiten voor de buitenwereld waardoor je lekker tot rust komt. Deze rust en ontspanning wordt bij modelbouw veroorzaakt door de concentratie die je ervoor nodig hebt. Onze hersenen komen daardoor in een zogenaamde hyperfocus terecht. Stress gerelateerde klachten en spanningen worden daarmee bestreden. Hierbij kun je denken aan overprikkeling, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

  Modelbouw geeft rust en verminderd stress

  Het leuke van modelbouw is dat je het altijd en overal kunt doen. Of dat nu tijdens een vrij uurtje overdag is, of s’ avonds na het eten. Hoewel het afmaken van een bouwpakket behoorlijk wat discipline vergt, zal dit je makkelijk vergaan. Dat komt omdat er duidelijke beschrijving bij zit. In combinatie met de innerlijke rust en ontspanning die je ervaart met het bouwen van een bouwpakket, zul je dit doorzettingsvermogen dus eenvoudig op kunnen brengen.

  Zo wordt je natuurlijk nog nieuwsgieriger naar het uiteindelijke resultaat van jouw model set. Met een grote diversiteit aan patronen is er altijd wel een bouwpakket dat je aanspreekt. Zo ervaar je tijdens het maken van je bouwpakket een heerlijke rust en ontspanning, en kun je daarna ook nog eens genieten van een schitterende model set. Kom tot rust met het bouwen van een bouwpakket en ervaar hoe veelzijdig én leuk deze creatieve hobby is.

  Gratis verzending

  In Nederland en België

  #1 In NL & BE

  In Bouwpakketten

  Levenslange Garantie

  Blokjes kwijt? Wij leveren kosteloos nieuwe blokjes